Duvardaki Küf Nasıl Temizlenir?

Küf, insanların korkulu rüyası haline geldi. İş yerlerinde, evde ve daha pek çok alanda karşımıza çıkan küf sorunu rahatsız edici kokuları da beraberinde getirmektedir. Nem oranı diğer yerlere göre daha yüksek olan bölgelerde küf sorunu çok daha fazla görülen bir sorundur. Küf hem estetik görüntüye hem de eğer gerekli temizlik yapılmazsa sağlığımıza zarar verir. Özellikle eklem yerlerinde ve solunum yollarında ciddi tehlikelere sebep olabilecek olan küf insanların sağlıklı bir hayat geçirmelerini de engellemektedir. Bu sorunlarla karşı karşıya kalmamak isteniyorsa küfü en aza indirmek ya da tamamen engelleyebilmek için belli önlemler alınmak zorundadır. Burada küf ile ilgili çok sorulan sorulardan birkaçı hakkında bilgi vereceğiz.

Duvardaki Küf Nasıl Temizlenir

Duvardaki Küf Nasıl Engellenir?

Duvarda oluşan küf temizlenmeye başlanmadan önce küfe sebep olan unsurları ortadan kaldırarak başlamak gerekmektedir. Bunlara örnek olarak oda değişimi sebebi ile terleme yapan duvarlar, su sızıntıları, ve yalıtımda yaşanan eksiklikler gösterilebilir. Evinizde küf sorunuyla karşı karşıya gelmek istemiyorsanız en önemli adımı uygulayarak evinizi belli aralıklarla düzenli olarak havalandırmanız gerekir. Bu düzen kış aylarında günde 5-10 dakika 3 kez yaz aylarında ise günde 3-4 kez 15 ile 20 dakika aralığında havalandırmaktır. Bu işlem duvarlarınızda oluşan terleme sebebiyle olabilecek küfü tamamen engelleyecektir.

Duvardaki Küf Lekesini Ne Çıkarır?

Evinizi küften kurtarmak istiyorsanız aşağıda vereceğimiz adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

  • Öncelikle kuru bir bez kullanarak küfün biriktiği bölgede tamamen küfün temizlendiğine emin oluncaya kadar silmelisiniz.
  • Daha sonra kuru bezle temizlediğiniz bölgeyi zımpara ile dikkatli bir şekilde zımparalayarak devam edin. Sonra yüzeyi bütün yüzeylerde etkili olabilecek bir çamaşır suyuyla iyice silin. Domestos bu çamaşır suları arasında size önerebileceğimiz bir türdür. Burada çamaşır suyu kullanmamızın sebebi ise küf mantarlarını tamamıyla yok etmek ve bir daha oluşmasını engellemektir.
  • Tercihe bağlı olarak ister bezle ister püskürterek yüzeye çamaşır suyunu uygulayın. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra kuru ve temiz bir bezle silerek işlemi sonlandırın. Bezin daha önce kullanılmamış olması çok daha iyi olacaktır.  %70 ya %80 orandaki alkol fırçayla küfü olduğu yüzeye sürülerek fırçalanıp yarım saat bekletilmelidir. Sonra yine ucu alkole batırılmış bir bezden yardım alınarak silinip işlem sonlandırılmalıdır.

Yorum Yaz